Kuzhina mesdhetare

Kuzhina mesdhetare

Koncepti Kuzhinë mesdhetare përdoret shpesh në librat e gatimit apo edhe si koncept i përgjithshëm përmbledhës për gatimet e disa vendeve të rajonit te Mesdheut. Këto kuzhina shfaqin disa elemente të përbashkëta si p.sh. në përdorimin e shpeshtë të vajit të ullirit, erëzave mesdhetare dhe hudhrave, megjithatë ato kanë edhe dallimet e tyre specifike. Ndaj, të flitet për një kuzhinë të njësuar mesdhetare është e vështirë, bei diesem Begriff handelt es sich in erster Linie um ein Schlagwort.
Si elementë themelorë të kuzhinës kombëtare të rajonit të Mesdheut konsiderohen :
  • Vaji i ullirit dhe ulliri
  • Perimet e freskëta si domatet, patëllxhanët, specat, kungujt e njomë
  • hudhrat, qepët
  • Fisch dhe Meeresfrüchte

Comments

Post a Comment

Popular Posts