Tave kosi

          Tave kosi.


Perberesit:



  1. 700 gr mish qengji
  2. 50 gr gjalp
  3. 3 veze
  4. 1200 ml kos i bardhe
  5. 2-3 luge gjelle miell
  6. 1-2 luge gjelle oriz
  7. pak krip,pak piper
Si ta gatuajm.

Zieni mishin e qengjit dhe ruajeni lëngun për të bërë salcën.
2
Në një tas të thellë, shtoni 3 vezë dhe sasinë e miellit dhe perziejini mirë me njëri tjetrin që të mos krijohen kokrriza.
3
Shtoni orizin dhe kosin, më pas kripën dhe piperin.
4
Shtoni dhe lëngun e mishit ne salcë dhe përzijeni mirë.
5
Në tavën ku do gatuani, vendosni mishin, shtoni salcën e më pas disa copa gjalpi sipër.
6
Vendoseni të piqet në furrë për 30 minuta në 220 gradë.


Comments

Popular Posts