Tave kosi
Tave kosi.
Perberesit:
- 700 gr mish qengji
- 50 gr gjalp
- 3 veze
- 1200 ml kos i bardhe
- 2-3 luge gjelle miell
- 1-2 luge gjelle oriz
- pak krip,pak piper
Si ta gatuajm.
Zieni mishin e qengjit dhe ruajeni lëngun për të bërë salcën.
2
Në një tas të thellë, shtoni 3 vezë dhe sasinë e miellit dhe perziejini mirë me njëri tjetrin që të mos krijohen kokrriza.
3
Shtoni orizin dhe kosin, më pas kripën dhe piperin.
4
Shtoni dhe lëngun e mishit ne salcë dhe përzijeni mirë.
5
Në tavën ku do gatuani, vendosni mishin, shtoni salcën e më pas disa copa gjalpi sipër.
6
Vendoseni të piqet në furrë për 30 minuta në 220 gradë.
Comments
Post a Comment