Mish Viçi me Speca djegës

Mish Viçi me Speca djegës
Përbërësit
Përgatitja
1
Priteni në kuba mishin e thatë dhe kavërdiseni në zjarr të mesëm në një tigan që nuk ngjit, pastaj hiqeni me një lugë me vrima që të kullojë yndyra.
2
Hidheni në një tenxhere, shtojini vajin dhe ngroheni, shtoni mishin e prerë gjithashtu me kube dhe kavërdisini bashkë.
3
Prijeni me feta dhe pastaj grini qepët dhe hudhrën: bashkojeni me domatet e qëruara dhe të copëtuara dhe lërini në zjarr për 5-6 min. Më pas shtojeni tek mishi.
4
Jepuni shije me specat djegës, piperin e kuq, kumininrigonin.
5
Përziejeni salcën e domates me një lugë miell, hollojeni me dy tasa ujë të vluar dhe hidhjani mishit.
6
Vëreni tenxheren në zjarr, mbulojeni dhe gatuajeni për 3 orë në zjarr të avashtë. Shtojini, nëse është e nevojshme një tas tjetër me ujë të vluar. Në fund të zierjes kontrollojeni për kripën.
7
Lani qepët dhe pritini në feta të holla. Shtroni në fund të pjatës, me shtresa të alternuara, qepët, mishin dhe djathin e grirë.
8
Sipas dëshirës mund ta zbukuroni me selino, rripa të hollë qepe dhe feta buke misri të verdhë.
Ju befte mire!

Comments

  1. Τέλειο !!!!!!!!! Μαρεσε πολύ!

    ReplyDelete
  2. ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!

    ReplyDelete
  3. =Shum interesante si ide ama se mos shkakton dhimbje barku speca e kuqe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sasia e caktuar shkakton shije te perkryer!

      Delete
  4. ditke me e perdor mire mishin e vicit!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts