Kallamarë me Salcë kungulli pikante
Kallamarë me Salcë kungulli pikante.
Përbërësit
- 450 gr kallamar
- 180 gr kungull
- spec djegës (pluhur)
- bollgur
- vaj kikiriku
- kripë
Përgatitja
1
Prejeni në feta kungullin dhe vendoseni në një tas, shtoni pak piper të kuq, pak kripë dhe 100 ml ujë. Mbulojeni me një qese transparente, shpojeni dhe vendoseni në mikrovalë, në fuqi maksimale për 6 minuta, dhe gatuajeni në një tenxhere në zjarr për 15 minuta, derisa kungulli të zbutet.
2
Këtë masë futeni në frulator deri sa të bëhet një salcë e trashë dhe mbajeni të ngrohtë.
3
Kalojini kallamarët në miell dhe skuqini në shumë vaj, nga të dyja anët, për 3-4 minuta. Hiqeni yndyrën e tepërt me letër kuzhine, shtoni kripë dhe servirini me salcë kungulli.
Ju befte mire!
Comments
Post a Comment